×

Inspiration1.jpg

Inspiration

I Malerfirma Dan Wils handler malerfaget om mere end blot pensler og deadlines.

For os handler det om håndværk og med faget følger også et ansvar for at vide noget om tidens farvetrends. Vi holder os opdateret via forskellige Blogs og Magasinsider.

Her får du lige et par links til nogen af dem vi synes der er rigtig interessante at følge:

Mere end bare hvide vægge

Farve på væggene er en stadig voksende trend. Og især de grå og grønne nuancer kombineret med støvet rosa eller blød ferskenfarve har de sidste år været blandt de foretrukne. Og det er forståeligt at flere af os skifter den klassiske og sikre hvide væg ud med en farve. For farver påvirker os og har betydning på flere niveauer - og der er ofte bestemte associationer forbundet med hver farve. Det har vi naturligvis sat os rigtig godt ind i - for i dag bliver der brugt farver på væggene som aldrig før.

Her kan du læse lidt om farve-psykologi. Det er især god læsning, hvis du overvejer at male med farve på større flader - eller i et rum, hvor man opholder sig meget.

hvid.jpg

HVID: Opfattes som ren og enkel.
 

gra.jpg

GRÅ: Har ikke i sig selv nogen stærk påvirkning, men kan dæmpe de farver den kombineres med. Virker beroligende - men også lidt distancerende.

gul.jpg

GUL: Giver indre fred, beroliger sjælen. Giver styrke og selvtillid. Solens farve – giver liv og vitalitet.

orange.jpg

ORANGE: Stimulerer og aktiverer. Ildens farve – symboliserer glæde og varme.

rod.jpg

RØD: Dramatisk, forhøjer blodtryk og puls. Aktiverende. Blodets farve – symboliserer kærlighed, men også advarsel og aggressivitet.
 

violet.jpg

VIOLET: Indadvendt og spirituel. Symboliserer lidelse og mystik.

bla.jpg

BLÅ: Beroliger, stimulerer hjernen og anses for at være den “fjerneste farve”. Symboliserer kvalitet og giver associationer til kulde.

gron.jpg

GRØN: Fremmer koncentrationen, derfor er eksamensbordet dækket af grønt klæde. Symboliserer håb, vækst, forår og økologi.

brun.jpg

BRUN: Tryg og stabiliserende. Symboliserer jord og natur.

sort.jpg

SORT: Virker mystisk og dragende. Den mest nære farve.